blog

Prva bezgotovinska Kafeterija u Jugoistočnoj Evropi

09.11.2018

Prva bezgotovinska kafeterija u Jugoistočnoj Evropi svečano je otvorena jutros na Novom Beogradu. U Kafeteriji West 65, gosti će račune plaćati isključivo karticom ili mobilnim telefonom koji ima mogućnost za beskontaktna plaćanja, dok će korisnici Visa kartica uživati u specijalnim pogodnostima i promocijama.

 

Posle dva meseca pilot faze, koncept Kafeterije West 65 ponosno su predstavili partneri projekta: Zoran Stanojević, direktor Kafeterije i Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu. Događaju su prisustvovali novinari i urednici, koji su u petak uživali u prvoj jutarnjoj kafi i razgovorima o bezgotovinskim načinima plaćanja.


Koncept rada Kafeterije West 65 isti je kao i u ostalim kafeterijama ovog domaćeg lanca. Radno vreme od ponedeljka do petka je od 7 do 23 časa, dok se subotom i nedeljom kafeterija otvara od 8 časova, a u ponudi su kafe, čajevi, sveži sokovi, sendviči i lagani slatki zalogaji.
Kako je direktor Kafeterije Zoran Stanojević objasnio, odluka da ova lokacija bude isključivo bezgotovinsko mesto doneta je s ciljem da se unapredi poslovanje i iskustvo gostiju: „Analizirali smo naše poslovne procese i potrošačke navike naših klijenata. Prelazak na isključivo bezgotovinsko plaćanje u skladu je sa aktuelnim trendovima koji nam pokazuju da svakoga dana sve manje ljudi nosi gotovinu sa sobom, a to se posebno odnosi na poslovnu zajednicu i milenijalce kojima su bliži digitalni oblici plaćanja“, rekao je Stanojević.
Stanojević je dodao: „Ono što želimo da postignemo jeste da povećamo transparentnost našeg svakodnevnog poslovanja i da svojim klijentima omogućimo brže i jednostavnije plaćanje. Takođe, tokom pilot faze, primetili smo veliku promenu kada je reč o uštedi vremena – naši zaposleni prijavili su oko 40h mesečno, drugim rečima – dobili smo celu radnu nedelju koju inače gubimo radeći sa gotovinom. Budućnost poslovanja vidimo bez gotovine, a Kafeterija West 65 predstavlja samo jedan korak ka našoj digitalnoj transformaciji. Ako bude uspešan, ovaj model poslovanja može se primeniti i na drugim lokacijama, a u međuvremenu ćemo pažljivo analizirati sve povratne informacije od klijenata i zaposlenih. Sa partnerom poput kompanije Visa, ne vidimo drugačiji scenario za budućnost trgovine, osim one koja se zasniva na digitalizaciji.“
Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu rekao je da se bezgotovinski trend u Srbiji kreće u pravcu daljeg razvoja: “Visa nastavlja da sarađuje sa svojim partnerima na implementaciji rešenja koja će i potrošačima i privredi omogućiti da se spreme za budućnost koja će biti zasnovana na digitalnim načinima poslovanja. Ostajemo posvećeni misiji da razvijamo inovacije i omogućimo trgovcima napredne tehnologije koje će im osigurati konkurentnost i održavanje odnosa sa svojim kupcima. Kafeterija West 65 je pravi primer modela po kom Visa sarađuje sa trgovcima u cilju unapređenja njihovih poslovnih ciljeva. Naša podrška ogleda se u obezbeđivanju platnih inovacija u sferi trgovine uvođenjem brzih, sigurnih i jednostavnih načina plaćanja, koja kao takva utiču na navike potrošača koji su do tada plaćali uglavnom gotovinom. Pokrenuli smo mnoge inicijative na globalnom nivou kojima smo targetirali one sektore koji se oslanjaju na gotovinu i primenili različite modele kako bismo tu situaciju promenili u korist elektronskih načina plaćanja. Veoma mi je drago da je Visa u Srbiji postala ponosni partner prve bezgotovinske kafeterije u Jugoistočnoj Evropi. Videli smo da su donosioci odluka prepoznali gotovinu kao bolnu tačku poslovanja u svakodnevnom biznisu i tražili način da se on isključi iz procesa. Stoga smo rado pružili našu podršku i verujem da će Kafeterija West 65 biti odličan primer i inspiracija mnogim trgovcima u našem regionu da se opredele za bezgotovinske oblike poslovanja.

 

Podelite ovo:

Kafeterija - Prva bezgotovinska Kafeterija u Jugoistočnoj Evropi