blog

Zavirite u najveću Kafeteriju u ovom delu Evrope

07.04.2017

Nekadašnja prva robna kuća u Beogradu, i arhitektonski biser Viktora Azrijela “Robni magazin”, posle više od decenije zanemarenosti ponovo otvara svoja vrata.

Ovog puta u Kralja Petra 16 na više od 900 kvadrata smeštena je najveća Kafeterija u ovom delu Evrope.

Osim po veličini, za razliku od prethodnih sedam objekata, Kafeterija u srcu Beograda specifična je i posvojoj jedinstvenoj ponudi, kao i činjenici da u sebi skriva i berbernicu, concept store, a ceo jedan sprat posvećen je najmlađim gostima.

Ipak, primarna funkcija novog enterijera ovog velelepnog objekta ostaje uživanje u brojnim i retkim vrstama kafe, uz mogućnost kupovine kafe za kućnu upotrebu, kao i unikatne opreme za pripremu ovog napitka.

HEODONIZAM METROPOLE NA PET NIVOA

Objekat iz doba secesije, sastoji se od podruma i četiri etaža. Prizemlje, međusprat i prvi sprat namenjeni su konzumaciji i prodaji kafe. Osim Kafeterije, u prostor poslednjeg sprata smeštena je i jedna od najvećih i najmodernijih dečjih igraonica u prestonici, koja osim igračaka i sprava za najmlađe ima i stručne animatore, spremne da vaše mališane zabave, dok uživate u šoljici kafe.

Podrumski deo krije berbernicu “Britva”, mesto za tradicionalni frizeraj svakog muškarca 21. veka. Pored nje smešten je i Concept Store “2S5” u okviru koga će kupcima biti dostupni najkvalitetniji domaći brendovi, kao i premium linije i ograničene serije poznatih svetskih brendova.

NOVA KAFETERIJA VRATILA ZGRADI STARI SJAJ

Zgrada prvog robnog Magazina u Beogradu sagrađena je davne 1907. godine i danas prestavlja kulturno dobro. Zato su se vlasnici Kafeterije odlučili da joj vrate stari sjaj i arhitekturu enterijera prilagode novoj nameni ne narušavajući izgled i funkciju objekta. Skidanjem obloga, postojećim zidovima i podu vraćen je nekadašnji rustični izgled, a na svakom od nivoa otkrivena su zidna platna između stubova, koja su u novom ruhu osvežena umetničkim delima poznatog likovnog umetnika Mastersa.

Upotrebom stakla, gvožđa, betona i u najvećoj meri drveta, kao i slikarskim motivima sa zidnih platna, enterijer odgovara kontekstu  savršeno proporcionalnog objekta iz doba secesije.

Novi vizuelni identitet enterijera objekata potpisuje M. Arch Jelena Stanojević, dosadašnji stručni saradnik u stvaranju i oblikovanju preostalih šest Kafeterija u Beogradu i Novom Sadu.

Podelite ovo:

Kafeterija - Zavirite u najveću Kafeteriju u ovom delu Evrope