blog

Ekscentričan sprat u Kafeteriji – MicroLot

01.11.2018

MicroLot u svetu kafe označava zrnevlje koje nam dolazi sa manjih plantaža, organskog uzgoja i ograničene proizvodnje.

Najelitniji ogranak Kafeterije nalazi sa na drugom spratu Kafeterije Magazin 1907. Posle nekoliko stepenika ili kratke vožnje liftom ulazite u malo ekskluzivno carstvo kafe. Ovim estetskim prostornim savršenstvom dominira ogroman drveni bar sa Sanremo Racer-om, u okviru kog se nalazi šest mlinova i ogromni silosi puni kafe koja se priprema od strane najučenijih barista u Kafeteriji.  

Za razliku od ostalih lokala i prizemlja iste Kafeterije, na ovom spratu ćete pronaći totalno drugačije kafe. MicroLot Kolumbija, Nikaragva i dijamanti iz Brazila - Crni, Žuti, Roze i Plavi, kao i svaka kafa, sadrže svoju magičnu esenciju.

DIJAMANTI

Za ljubitelje orašastih i čokoladnih kafa preporučujemo Crni i Žuti Brazilski dijamant.

Crni dijamant odlikuju orašaste note sa prijatnom završnicom kakaa.

Žuti dijamant, zbog uzgoja u hladu, zadržava prirodne šećere i sa notama badema i šećerne trske važi za najizbalansiraniju kafu u Kafeteriji.

U slučaju da ste ljubitelj sve više popularnih voćkastih i cvetnih kafa za vas se, odmah iza bariste, kriju Roze i Plavi dijamant.

Roze dijamant je blaga ali interesantna kafa sa notama jasmina i ruže koja je prelepa kao espreso, ali dodavanjem mleka kafa menja svoj ukus i dobija na slatkoći i postoji mogućnost da zaluta neka nota trešnje.

Plavi dijamant, s druge strane, dosta je agresivniji i citrusniji sa notama lajma, mandarine i pomorandže. Njegov slatkasto-cistrusni momenat je najbolje osetiti kao čist espreso.

KOLUMBIJA I NIKARAGVA

Pored vulkansko eruptirajućih ukusa nekog od dijamanta, odmah do svetlucavog San Remo Racer-a, nalaze se ogormna zrna iz Kolumbije i Nikaragve. Poznatija kao “Elephant Bean”, ta masivna zrna su prelepa i preukusna sa svojim određenim notama i aromama.

Kolumbiju krase ukusi maline i crne čokolade, dok kod Nikaragve osećamo kupine i kakao.

Kao što možete da primetie, ove dve kafe su slične i kada bismo ih uporedili zaključili bismo da je Nikaragva malo čokoladnija od Kolumbije.

FILTER KAFE

Naši baristi nisu samo stručni kada je espreso u pitanju, već poseduju i široko znanje o filter kafama. Ako ste ljubitelj Chemex-a, V-60, Syphon-a, Cold Brew-a i Aeropress-e onda je Microlot mesto za vas. Ovako široka ponuda filter kafa ne postoji ni u jednoj drugoj Kafeteriji i to je još jedna stvar po čemu je drugi sprat Kafeterije Magazin 1907 ekskluzivan.

ALKOHOL

Pored kafe važno je napomenuti da su u ponudi ekskluzivna crna i bela vina kao i japanski viskiji koji se kriju u staklenom delu MicroLot-a.

Čekamo vas na šoljici kafe, čaši vina ili možda čak nekog stranog viskija!

 

 

Autor: Luka Jakšić

Podelite ovo:

Kafeterija - Ekscentričan sprat u Kafeteriji – MicroLot