blog

KILO AKADEMIJA ZA BARISTE

07.03.2019

 

 

Prva sertifikovana generacija barista trenutno priprema kafu u našim Kafeterijama!

 

Svet kafe je interesantna materija koja se razvija iz dana u dan, baš kao i naši barista, koji su u konstantnom kofeinskom vrtlogu i teže da nauče mnogo toga kako bi išli u korak sa svetom kafe koji se konsatno razvija.

To je bio jedan od glavnih motiva Kafeterije da osnuje i pokrene sopstvenu akademiju čijim pohađanjem će naši zaposleni, ali i oni koji to nisu, kroz mnoštvo programa moći da nauče i unaprede svoje veštine.

 

Prva grupa barista, koji su imali privilegiju da pohađaju Kilo Akademiju, bila je sačinjena od novih, ali i starih barista,koji su imali ogroman apetit za znanjem.

Naši baristi pohađali su unikatno osmišljen program čiji je cilj bio da poboljša teoretsko i praktično znanje o kafi – od istorije nastanka, preko biologije, hemijskih reakcija, kafe aparata, uticaja granulacije na ukus, do filter kafa… Predavači na našoj akademji u sastavu Uroša, glavnog bariste Kafeterije, Luke iz Kafeterije Magazin 1907, Mikija iz Kafeterije Vračar i Aleksadre iz Kafeterije na Banovom Brdu, prenosili su znanje sa osmehom.

Program i silabus kreiran je zajedničkim snagama i svaki predavač je bio zadužen za predavanje određene oblasti. Pored naučenih caka i novina iz sveta kafe, Kilo akademija je zbližila naše bariste i dala im novi prostor da istražuju i uče zajedno.

Posle položenog praktičnog i teoretskog testa, Kafeterija je organizovala zvaničnu dodelu diploma prvoj generaciji barista Kilo akademije u Kafeteriji Magazin 1907 u ulici Kralja Petra, a posle ceremonije pridružile su se i ostale kolege i uz šampanjac proslavili zajednički uspeh.

 

Većina barista je ovom novom materijom ovladala uspešno, a sigurni smo da ćete i vi primetiti poboljšanje u kvalitetu espresa kod barista koji poseduju sertifikat.

 

Ako želite da se prijavite za neki od sertifikovasnih programa obuke, kao i da saznate više o Kilo akademiji kliknite na link OVDE.

Podelite ovo:

Kafeterija - KILO AKADEMIJA ZA BARISTE