blog

Kafeterija se pridružuje velikoj evropskoj ekološkoj akciji: Biorazgradive slamčice stigle u svih 20 Kafeterija

17.12.2019

Kafeterija na trenutno 20 otvorenih lokacija povlači iz upotrebe plastične i uvodi nove biorazgradive papirne slamčice. Na taj način Kafeterija će biti i prvi veliki ugostiteljski lanac koji je krenuo da posluje u skladu sa odlukom Evropske Unije da iz ekoloških razloga do 2021. godine stavi tačku na korišćenje plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

“Svake godine otpad koji zagađuje naše reke se meri tonama. Za domaći brend kao što je Kafeterija, veoma je bitno da goste usluži na nivou koji je održiv i ekološki prihvatljiv za okolinu.”

Posebno dizajnirane slamčice su evropskog porekla, uz odobren direktan kontakt sa hranom i sa garancijom proizvodnje uz održivo upravljanje šumama. Pomenuta promena dodatka za serviranje neće uticati na dobro poznat kvalitet pića, s obzirom na to da nove slamčice mogu stajati u vodi ili bilo kom piću, bez promene oblika ili ukusa pića.
 

Podelite ovo:

Kafeterija - Kafeterija se pridružuje velikoj evropskoj ekološkoj akciji: Biorazgradive slamčice stigle u svih 20 Kafeterija